ComHem Bredbandshastighetsmätning

Det har vid flera tillfällen under åren kommit på tal att se över bredbandsleverantör för föreningen då medlemmar upplever att hastigheten inte alltid är vad man kunde önska. En kartläggning vad för hastigheter vi i dagsläget har är ett bra beslutsunderlag.

I baspaketet via föreningens gruppavtal ska medlem erhålla hastighet 50/10 Mbit/s, men man kan mot avgift sluta eget avtal med ComHem för snabbare uppkoppling (maximalt 1200/10 Mbit/s). I verkligheten kommer man aldrig upp i dessa hastigheter men vi vill gärna få lite siffror vad det är ute i stugorna.

För att få en klarare bild över läget i föreningen behöver vi er hjälp att få in data vad för hastigheter vi i dagsläget har. Vill du hjälpa till och ge oss lite mätresultat hade det varit till stor hjälp. För att få lite på fötterna hade det varit bra om ni vid fritt valda tillfällen gör mätningar och delar med er av resultatet till oss i styrelsen. Detta under några veckor nu i höst 2020. Alla värden mottages tacksamt !

Där finns valmöjligheter att mäta din bredbandshastighet men för att göra det enkelt förselår vi att ni använder Bredbandskollen som erbjuder denna tjänst via sin hemsida men också som app både för IOS och Android. Använder du app i telefonen säkerställ att du är uppkopplad via WiFi mot din router innan du gör mätningen. Utför mätning och dela resultatet via ett mail till it@bonifacius.se. Glöm inte ange ditt lägenhetsnummer i titeln så vi vet var detta värde gäller. Har ni avtal för snabbare hastighet, ange då även detta.

  1. Sitter du vid en stationär dator eller laptop, besök hemsida http://www.bredbandskollen.se/ och gör en mätning. Dela resultatet med en skärmdump eller skriv ned resutatet för upp- och ned-laddning.
  2. Ladda ned appen Bredbandskollen för IOS eller Android och dela resultatet efter utförd mätning (dela-ikon finns längst uppe till höger i appen efter mätning).

Tack för hjälpen :-)

/Styrelsen