God Jul och Gott Nytt År

Summering av året som nu snart är till ända.

Värme - Under våren kretsade mycket av styrelsens arbete kring en eventuell övergång till fjärrvärme och andra alternativ. Vid årsstämman i maj redogjorde vi för det arbetet och pejlade stämmans inställning. Styrelsen presenterade inte något förslag till beslut då vi bedömde offerten från Kraftringen som väldigt dyr och andra alternativ som mindre aktuella vid den tidpunkten. Arbetet är dock inte avslutat i och med det utan fortsätter liksom dialogen med Kraftringen.
Kraftringen bistår oss nu avseende värmefördelningen i flerfamiljshusen och de har påbörjat det arbetet längst i söder (C2). Vi hoppas att det arbetet blir till belåtenhet så att vi kan fortsätta på samma sätt med övriga lägenhetslängor under 2024.


Ventilation - Obligatorisk ventilationskontroll och rensning av ventilationskanalerna kommer att utföras i alla lägenheter med början i vecka 3 - särskild information om datum etc. för detta kommer senare från Sotningsväsendet i Lund AB.


Ekonomi - Fr.o.m. den 1 dec ligger nu ett av våra lån om ca 11,5 mkr hos Swedbank där vi fått en, i tider som dessa, fördelaktig ränta på 3,72%. Vi hade befarat en betydligt högre ränta än så. Den tidigare räntesatsen var endast 0,51%, så där ligger en av förklaringarna till de höjda avgifterna under året.
Avgiftsökningen blir som tidigare informerats 2% fr.o.m. januari, bränsletillägget sänks till 13,12 kr/kvm (mot årets 16,85 kr) och garagehyrorna höjs från 360 kr till 400 kr/månad.


Barngrupp - Det är många barn som leker och njuter här i vårt barnvänliga område. För att underlätta för föräldrar och barn att träffas och leka, har några medlemmar startat en barngrupp. Vill du vara med i den så kontakta Shkelqim Ismaili, shis@bonifacius.se.


P-tillstånden - Till sist en påminnelse om att byta ut p-tillstånden i samband med årsskiftet. Dessa kommer att delas ut till alla inom kort.

Styrelsen