Parkeringstillstånd, sommarkassetter mm.

I parkeringsbestämmelserna finns en paragraf om att entreprenörer/leverantörer till föreningen parkerar fritt inom området. Det finns dock praktiska problem för Aimo Park (före detta Q-Park) som sköter övervakningen av parkeringarna, att hantera paragrafen vilket har lett till att parkeringsböter har utfärdats felaktigt. Styrelsen kommer att se över paragrafen i parkeringsbestämmelserna men under tiden som översynen pågår ber vi om hjälp för att undvika fler felaktiga parkeringsböter.

Vid besök av entreprenörer, trädgårdsmästare, städhjälp etc, se till att dessa använder föreningens parkeringstillstånd och att dessa är väl synliga i framrutan. Behöver ni fler parkeringstillstånd så är det bara att kontakta styrelsen (styrelse@bonifacius.se) eller komma till expeditionen som har öppet tisdagar ojämna veckor, kl. 19 -20.

Parkeringstillstånd behövs inte för korta besök som att lämna paket eller matkassar.

För er som under sommaren haft en sommarkassett installerad i FTX-ventilationsaggregatet påminner vi om att det är viktigt att sommarkassetten byts tillbaka till den vanliga värmeåtervinningen under vinterhalvåret, annars kommer energiförbrukningen att öka.

Nedan information om åtgärder för fastigheten:
Uppbyggnaden av garagelängan som brann är nu äntligen helt klar. Det tog längre tid än förväntat främst beroende på långa handläggningstider för rivnings- och bygglov, men i övrigt har bygget gått bra och det har varit ett smidigt samarbete med vårt försäkringsbolag. Styrelsen ordnade också så att portarna nu är 200 mm bredare än tidigare vilket förhoppningsvis ska underlätta användningen.

Närmsta veckorna påbörjas arbetet med att förnya sandlådor och bänkar/ bord. För sandlådorna så kommer träet, sanden och kattnäten att bytas ut. För bänkar/ bord så byts träet och metallstommarna kommer att behandlas. I samband med åtgärden planteras också taggfria hallon, björnbär samt amerikanska blåbär på utvalda platser.

Det är också på gång att byta gasvärmepannor samt radiatorernas termostater/ventiler i radhusen. Arbetet påbörjas en bit in i september och inom kort kommer mer information till er som berörs och koordinering av datum för genomförande.

Vänliga hälsningar

Styrelsen